2010. május 16., vasárnap

Utolsó hét

A héten zajlottak az évet záró Kis mesterek foglalkozások.
A jövő év bizonytalan, kicsit ezért is mondtam meghatódottan a gyerekeknek, hogy utolsó alkalommal találkozunk. Azt, hogy csak nyári szünetet tartunk vagy végleg búcsúzunk, még nem lehet tudni. Viszont nem csak olyan híreim vannak, ami borongós hangulatra hangol, terjeszkedésről is beszámolhatok. Erről hamarosan részletekkel is szolgálok.

Óvónéni blogján láttam az anyák napi ajándékok között az alap ötletet.
Zsenília drótból hajtogattunk virágokat. Mivel szinte én már semmit nem dobok ki, illetve már úgy vásárolok, volt egy csomó, apró méretű üvegem, ami a váza funkcióját töltötte be ezúttal. Az üvegekbe darabokra vágott szivacs került és némi  kék rafia a vizes hatás kedvéért.


A virágok közepe lyukas fagolyó, amibe könnyen fűzték bele a drótokat. Nem okozott gondot a gyerekek számára, hogy a szirmok visszahajtása után ismét beillesszék a  drótvégeket. Ezután még filctollal kiszínezték a porzó részt. Volt, aki szemet, mosolygó szájat rajzolt a virágjának. Igazán vidám, derűs alkotások születtek.
Az üvegeket színes papírvirágokkal díszítették.

 Voltak kisebb (6-7 cm-es) zseníliadrót darabkáink, ebből golyó nélkül készültek virágok. A drótot csepp alakúra hajlítottuk, ebből lettek a szirmok, majd egy hosszú zöld dróttal összefogtuk.

A közeljövőben a foglalkozásokról már nem hozok ötleteket, de júniusban hírt adok a táborokról, valamint házi barkácsolásainkról.

Ezeket az alkotásokat még mindenképpen meg szeretném mutatni, hiszen minek is örülhetne legjobban egy "kreatív néni", mint én? Így búcsúzott két kislány az egyik csoportomban. Papírvirág és papírtányérok díszítve.


Nincsenek megjegyzések: