2015. november 22., vasárnap

Esküvői dekoráció színesben

Egy kedves felkérés érkezett esküvői dekoráció elkészítésére. A párt nem lehet azzal vádolni hogy egybekelésüket elkapkodták volna, 18 év közös múlt és egy leánygyermek után döntöttek úgy, hogy hivatalossá teszik egyértelmű összetartozásukat.
A feladat az volt, hogy az egyházi esküvőn és a buli helyszínén emeljük az esemény fényét.
A menyasszonnyal igazából kétszeri kávézás mellett meg tudtuk beszélni a részleteket, nagyban könnyítette a feladatomat, hogy régóta ismerem őket és azokat stílusjegyeket, amik rá/rájuk jellemzőek. Teljesen szabad kezet kaptam, egy kérés volt csupán, hogy a buli helyszíne színes legyen. Három karakteres szín mellett tettük le a voksunkat.
A türkiz trendi és vagány, a burgundi elegáns és ünnepélyes, a napsárga vidám és vitalitást sugárzó. Nem állítom, hogy így együtt megszokott kompozícióként láthatjuk nap mint nap, nekem ezért is különösen tetszett. A próbadarabok készítése során aztán hamar kiderült, hogy a menyasszony ruhájának színét a törtfehéret a dekorációban is vissza kell köszönteni, hogy felismerhető jegyei legyenek az esküvőnek és ne csak egy átlagos buli hangulatát keltsük.
A dekoráció a következő elemekből állt:

- két méretben selyempapír és krepp papír felhasználásával légies pomponok, amik hosszú fehér szatén szalagot és diszkrét gyöngydíszítést kaptak
- papírforgók, melyeknél szintén több textúra és minta jelent meg, általánosan megszokott és mini méretben
- textil+papír kombinációval varrt girlandok kör és szív formában
- színes rizzsel töltött mécsesek
Szalvétákkal és az asztali ültetőkártyákkal is követtük a színkombinációt.

A templomi esküvőre kiemeltük e hármasságból a burgundit a törtfehérrel és csak a pomponokat használtuk, az összes padsor végét, a bevonulás útvonalát díszítettük és jelképesen a szeretetvendégség asztalát. Mellé párosult a bordó-fehér oltárdísz, a menyasszonyi csokor is ez alapján készült.


A buli helyszíne egyrészt az étterem étkező részéből, másrészt a tánctérről szólt, ahol is tobzódhatott a 4 színárnyalat. Ezúton is  kívánunk hosszú, boldog életet a párnak.








Nincsenek megjegyzések: