2015. március 3., kedd

Időjárásjelző

Reggelente egy gondos szülő, megpróbál minden eshetőségre felkészülni, amikor csemetéjét útnak indítja és csupán reménykedhet abban, hogy minden, a réteges öltözködést célzó útmutatását, gondosan betartja majd.
Úgy tűnik, elég szeszélyes lesz ez a hónap, már a héten napsütés, erős szél, de még hó is várható, meteorológus legyen a talpán, akinek az előrejelzésére a teljes lakosság jó szívvel fog emlékezni lefekvéskor.

Az időjárásról beszélgetni, nem csupán Angliában hálás téma, bizonyára sokunkat segített már ki a társalgásban hirtelen beálló kínos csendben.
Úgy tűnik nekem, az óvodás gyerekek valóban igazi megfigyelői az időjárás jelenségeinek, azonnal reagálnak és reklamálnak, ha valami felsőbb hatalom elveszi a szánkózás örömét vagy éppen a szakadó eső vagy szél gátolja őket a kinti játékban.
Készségesen álltak neki az alábbi időjárásjelző elkészítésének is.
Négyfelé osztott körlapra napos, felhős, esős és szeles időt jelző piktogramokat készítettünk. Felhasznált anyagaink, gyapjúfilc, karton és hullánkarton, muffin kapszli, zsenílidrót, kis pomponok, ragasztó, filctoll, színes ceruza valamint a plasztikusság kedvéért műanyag tányér és milton kapocs.

A kész jelzőket beállítva távoztak a KisMesterek műhelyből és megígérték, hogy minden reggel és este aktualizálják majd.


 Ajánlott mese: A nap és a szél versengése (francia népmese)
Ajánlott mesefilm: Az időjárás törpölő gép

Kérdésem: Gyerekek, honnan tudhatjuk meg, milyen időjárás várható?
A gyerekszájak néhány válasza:
1. - Kinyitom az ajtót és megnézem.
2. - Kiküldöm anyát a teraszra.
3. - Este a híradó után elmutogatja egy néni.

Nincsenek megjegyzések: