2014. november 2., vasárnap

Könyvtári hét programjára

Az országos könyvtári hét keretében meghívást kaptunk, hogy iskolások részére foglalkozást tartsunk. Kézműves foglalkozást és kísérletező foglakozást is terveztünk.
A tematikát a könyvekhez, a papír tulajdonságaihoz igazítottam. Böhönyén és Mesztegnyőn nagyon érdeklődő, figyelmes, igazán jól nevelt gyerekek várták a kezdést.
A kísérletező foglalkozásnak "A papírforma szerint" címet adtam, jókat nevetgéltünk a lehetetlennek tűnő feladványok megoldásán, a papírnak olyan tulajdonságait is felfedeztük, amelyek a hétköznapi használat során egyáltalán nem szembe tűnőek. Végül egyensúlyozó papagájt készítettünk kartonból, illusztrációnak is beillő alkotásokat készítettek a gyerekek.
A "Könyvmentő kézműves foglalkozáson" a könyvekről beszélgettünk:  friss olvasásélmények, a gyerekek könyvtári szokásai is előkerültek. Majd arról is szó esett, mi lehet az oka, ha szükségessé válik egy könyv selejtezése. Könyvlapokból virágokat és mécseseket készítettünk, de mutattam egyéb ötleteket a nyomtatott lapok felhasználására.







Nincsenek megjegyzések: