2013. február 14., csütörtök

Felhívás-mesetarisznyák

Az én mesém a Tündérszép Ilona és Árgyilus volt azon a hétvégén, amikor testközelben is megtapasztalhattam a meseterápia csodálatos módszerét és közvetlen hatásait. Elmerültünk saját és pár napra szegődött útitársaink történeteiben, hogy átitatódva az intenzív élményektől, Boldizsár Ildikó karjaiból ismét a hétköznapjainkba térjünk vissza.

A Meseterápia központ immár 3. évébe lépett a nem kevésbé mesés Paloznakon. A honlapjukról idéznék:
"...gyermekeknek és felnőtteknek hoztuk létre, akik fizikailag és mentálisan is egészségesnek számítanak, de életük bizonyos pontján olyan nehézségekbe ütköztek, amelyekkel nem tudnak segítség nélkül megbírkózni. Elsősorban a megelőzésre, a prevencióra fektetjük a hangsúlyt, hogy időben vissza lehessen fordítani azokat a folyamatokat, amelyek a testben és lélekben betegséget okoznak." 

Hiszem, hogy a mesékre nap mint nap szükségünk van mindannyiunknak, a központ kiemelten állami gondozott gyerekeket és krízisben lévő családokat fogad. 
Számukra készültek és remélhetően ebben az évben is készülnek szép számmal a mesetarisznyák, amelyek a központba érkező gyerekek tulajdonába kerülnek, tele mesével és a pár nap alatt gyűjtött apró tárgyakkal.
A tarisznyák megvarrásához és az előzményekről az alábbi honlapon érhető el információ. 
Kérek mindenkit, aki teheti, vegyen részt ebben a szívmelengető ajándékozásban! Készítsétek el saját madaras tarisznyátokat, hogy minél több gyereknek okozzon örömet.


Fotó: Ludvig Nicolette
Vajon kinek okozott örömet?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én mindig vizsgálja online tipp, hogy előnyös nekem. Köszönjük!