2011. július 9., szombat

KisMesterek tábor 2011 - értékelő

Talán nem is nekem kellene ezt az értékelőt megírnom, hanem azoknak a gyerekeknek, akik velünk töltötték a turnusainkat.
Az idő jobbára kedvezett a tábori életnek és a külső helyszínek programjába is csak kissé zavart az első hét esőcsepegése. Jártunk Kovács László kovácsmesternél, aki még verset is szavalt nekünk a műhelyében, Pistyur Imre szobrai között mesevilág várta a gyerekeket, Jermakov Kata ékszerész ajtaja mögött igazi titkok tárultak fel, Bognár Vera keramikus korongján varázslatos módon formálódott az agyagkorsó. A marcipán múzeum aprólékos remekművei láttán egyik ámulatból a másikba estünk...   
A táborozó KisMestereim igazán lelkesen álltak minden kreatív feladat elé és számomra is inspirálóan hatottak még a megfáradt pillanataimban is. A gyerekek szeretete és jókedve kísérte végig mindkét turnust.
A táborok végén zsibvásárt tartottunk a heti alkotásokból, ahol a szülők voltak a vásárlók. A gyerekek bizony nem mérték olcsón a kézműves munkájukat, komoly alkudozások folytak, még akkor is, ha "csupán" a tábori fizetőeszközünk -a picurka- képezte a megegyezés alapját.
Járt nálunk a helyi tv és az egyik női lap fotósa is rögzített néhány alkotó hangulatot. A méltányolandó érdeklődés mégis eltörpül a sok pozitív visszajelzés mellett, amit a gyerekek és a szülők sugároztak vissza ránk.
Álljon itt az egyik táborozóm kívánsága, mely jól jellemzi a tábori hangulatot: "Anya, szeretném ha a kézműves tábor 100 évig tartana... nem is...inkább örökre!" 
Ha ezt az óhajt nem is tudom teljesíteni, de jövőre mindenképpen folytatjuk.1 megjegyzés:

Mónika írta...

Köszönjük ezt a fantasztikus hetet amit a lányok nálatok tölthettek!
:)
Ránk jövőre is számíthattok, mert megyünk az biztos...
:D
puszillak benneteket,
Móni