2011. április 6., szerda

A világűrben

Jópár KisMesterem az óvodában a bolygókkal, csillagokkal foglalkozik a héten. Gondoltam itt az ideje elkészíteni egy régen utamba került ötletet

A foglalkozás elején végiglapoztuk a Puedlo kiadó sorozatának "Érdekességek a Naprendszerünk világából" című könyvét. Remek grafikák illusztrálják a bolygókat, üstökösöket, a méretbeli eltéréseket.

Minden gyerek kapott egy rajzlapot, rajta különböző méretű körökkel. Filctollal megrajzolták, színezték választott bolygóikat vagy akár egy még fel nem fedezett égitestet. Egy középen kivágott műanyag tányért alulfóliával vontunk be, ez adta meg a kompozíció Földön túli hangulatát. A tányér kerületével megegyező kerek kartonra ragasztottunk gyŰRött, batikolt papírt, ami a világűrt jelképezte. (A hátteret festéssel is el lehet készíteni, de az időigényesebb művelet.) A bolygók, űrhajók, űrlények felragasztása no meg némi (csillám)tollvonás után egy egésszé állítottuk össze az alkotásokat. Sajnos kicsit zŰRös volt a fejem ma, képtelen voltam fotózni, ezért csak saját háztartásomban fellelhető földlakók alkotásait tudom bemutatni. NANU, NANU!

1 megjegyzés:

kormic írta...

Kedves Krisztina!

Most bukkantam az oldalra (cosa sei-től lyukadtam ki itt), és nagyon-nagyon tetszenek a munkáid! Már össze is gyűjtöttem egy jókora csokorra valót, amiket biztos kipróbálunk Bálinttal!
Köszönöm a remek ötleteket!
Üdv,
Korom Ildi