2010. március 9., kedd

Rajtam nem múlik a tavasz

Kampányba kezdtem, mert becsapottnak érzem magamat. Esett a hó, cudar hideg van.
De nem hagyom magam, csak azért is úgy teszek, mintha tavasz lenne. Hétfőn hóvirágos feladat volt (majd még mutatom), ma pedig dupla élvezet: egy szál nárcisz és egy pillangó került ki kis mestereim keze közül az óra végére.
A forrást megjelölöm lent, mert egyik sem saját ötlet, csupán a kísérletezés öröme maradt nekem ezúttal.

A pillangó szárnya hajtogatva van, ez meg se kottyant a nagycsoportosaimnak, tekintve, hogy már dobozt is origamiztak korábban. Egy 10x10-es négyzet a kiindulási méret. Ebből kettőt kell készíteni. Hozzájön még szintén duplán a "fejtorpotroh" rész, majd két rövid zsenília drót csápnak. Ezt a hat elemet kell összeragasztani, majd kidíszíteni. Ha báb a cél, akkor egy hurkapálcika is dukál a kompozícióba.


A nárcisz az egyik kedvenc virágom, kedves emlékek fűznek hozzá és megjelenésekor biztosan számíthatunk a napsütésre.
Sokféle papírt (érts:. tényleg sokat:-)) kipróbáltam, a legjobban nekem a következő variáció tetszik: a belső szirmait narancssárga selyempapírból tekertem egy vastag filctoll kupakjára, majd erre csavarodott még a cikkcakkosan bevágott krepp papír szalag.
Szükséges tehát:
- narancs selyempapír kb. 9x7 cm
- citromsárga krepp, mérete 20x7 cm
- zöld zsenília drót kb, 16 cm (kiváltható drótra tekert krepp papírral is)
- kevés zöld krepp papír a levélhez.

1. Feltekerés, a zsenília drót behelyezése, majd a hátsó rész megcsavarása

2. A szirmok lehajtása, a belső szirom, méretre vágása

3. Levél befűzése a drótba

A nőnapi virágok és ezek az új kreálmányok olyan vidám hangulatot keltenek a nappaliban. Remélem, a szülők is így gondolják és a tavaszi kampányom sikeresnek bizonyul.
Pillangó ötlete: innen
Nárcisz forrása: itt
Más: a Gyerektrend blogon jelmezversen van, ahol a mi idei rucijaink is láthatóak. Szavazni is lehet, de nem ez a lényeg, hiszen igazából csak közzététel céljából küldtem be. Az agyamig nem igazán jutott el a versengés, mint információ. Nálam amúgy is a léghajó a nyerő!

Nincsenek megjegyzések: