2020. március 29., vasárnap

Virágos kedvünkben

Alapanyagként szinte bármit használhatunk. Elhasznált, kidobásra ítélt flakonokat, dobozokat ugyanúgy, mint a hobbi boltok polcain található jobbnál jobb holmikat. A KisMesterek szülei jól tudják, hogy az újrahasznosítás jegyében hozzám szinte bármit  lehet hozni. A nyomdász apa levágásból maradt kartonokat, a négygyerekes anya bébiételes üvegeket, a kávészerető szülők a kapszulák papírcsomagolását deponálják nálam és tudják, hogy átlényegülnek majd a gyerekek kezei között A tárolásuk már-már néha nehézkes, tavaszi rendrakás előtt áll  a műhely.
A megújuláshoz, friss virágok is kerülnek az ablakba és hogy erősítsem és ellent is mondjak a fentieknek egy olyan alapanyagot választottam, ami új és üde.
Nincs olyan növényszerető, aki ne kedvelné az árvácskát, én is szívesen nyúlok hozzájuk tavasszal. Ezúttal könyvjelzőt és poháralátétet "lamináltunk" a gyerekekkel.
Lehetett egész virágot, levelet vagy csupán a szirmokat használni. Széles, átlátszó ragasztóval rögzítettük. Akinek kedve volt, rajzolt is a virágminta közé vagy éppen kiegészítette azt. Reményeim szerint nem sértődtek meg teljesen a cserepes növények és még kihajtanak.



Nincsenek megjegyzések: