2011. szeptember 16., péntek

A boltinál is jobb óriásbabok

Ha fel lehetne mérni a az óvodások körében az izgő-mozgó óriásbab tulajdonosok számát, bizonyára elég magas arány jönne ki. Legalább is az én - reprezentatívnak mondható- kutatásomból ez derült ki.
A bolti játéknak bizony előzményei is vannak, szüleim is vissza tudták idézni a sztaniolpapírba csomagolt golyós játékukat. Úgy gondoltam, mi is tudnánk reprodukálni, sőt még lepipálni is képesek vagyunk.

Ha a két centist óriásbaboknak titulálja a játékgyártó akkor a miénk a mega-giga címet méltán nyeri el.

Hosszában kettévágott papírtörlő gurigája a sínpálya, a babjainkban csapágygolyó biztosítja a mókás átfordulási képességet.


A játék egy fizikai törvényszerűségen alapszik: a golyó mozgásával a babunk gravitációs középpontja áthelyeződik, ezzel mozgatva őt.



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia! megkérdezhetem, hogy mibe raktátok a csapágygolyót? Szuper az ötlet, szeretnénk kipróbálni. :-)
Köszi! Anna

KisMesterek írta...

Kedves Anna! A bab teste szintén papírguriga (kartonból is lehet)a kupakja pedig félbevágott pingponglabda, amit celluxszal jól körbetekerve rögzítünk, de a legtartósabb a ragasztópisztolyos megoldás. Mi a féllabdákat bevontuk színes papírral is. Jó szórakozást!

Névtelen írta...

Szia !
A csapágygolyót hol lehet beszerezni ? Mekkora méretű/súlyú kell ? Remek az ötlet !
Köszönöm Zita

KisMesterek írta...

Kedves Zita!
A csapágygolyót a csapágyboltból lehet beszerezni, de tényleg :-) Az átmérője 20 mm, helyettesíthető a nagy méretű üveggolyóval is. Jó szórakozást!