2010. február 3., szerda

Naplopók

Tavalyhoz képest (ld, itt, itt és itt) nem igazán vagyok ráhangolódva a farsangra, pedig ezen a héten és a következőn le is futnak a bulik az óvodákban. A saját csemetéim jelmezei ugyan már a fejemben jól körvonalazódtak és az anyagbeszerzés is nagyjából kész, de még nem vettem rá magam a megvarrásukra. Annyit azért elárulhatok, Boldizsár rókának készül, Anna Sára pedig szolgálólánynak. Tematikus beöltözések lesznek. A fiam csoportjában az erdőben, a lányomnál a királyi várban örömködnek majd.



A Kis mestereimnek egy egyszerű farsangi álarcdíszítést terveztem, de igazából nem ez volt a fő feladat.
Több helyen látni ún. "suncatcher"-t, ami a fény hatására színpompás díszbe öltözteti az ablakot vagy a szoba egyéb részét.
Én naplopóra magyarosítottam, biztosan van más fordítás is.
Két celofán közé ragasztottak a gyerkőcök transzparens papírdarabkákat (selyempapír vagy áttetsző csomagolópapír is remek a célra), majd ezt még felöltöztettük dekorkartonnal is. Ennek a formáját bármilyen alakra ki lehet szabni. Érkezik a Valentin nap, majd Anyák napja, akár szív is lehet a központi elem.
Annyira aranyosak voltak, a munka különböző fázisaiban folyton odapróbálták az ablakhoz, hogy milyen szépen áttetszenek.
Egy kis színterápia, már csak a napfényt kell becsalogatni .

Nincsenek megjegyzések: